تامین داروهای اچ‌ آی‌ وی به صورت رایگان

تامین داروهای اچ آی وی به صورت رایگان

 


زهرا حاجی زاده، مدیرعامل انجمن حمایت و یاری آسیب‌دیدگان اجتماعی نیز در گفت‌وگو با «شهروند»در مورد تامین داروهای اچ‌ آی‌ وی به صورت رایگان گفت: روند درمان کسانی که با ویروس اچ‌آی‌وی زندگی می کنند و آمارهای مربوط به آن را بررسی می‌کند. حاجی‌زاده در ابتدا، می‌گوید: «سازمان جهانی بهداشت درباره ایدز از گذشته سه هدف تعیین کرده به نام ۹۰-۹۰-۹۰. یعنی ۹۰درصد بیماران مبتلا باید شناسایی شوند، ۹۰درصد شناسایی شده‌ها برای دریافت خدمات درمان به سیستم سلامت وصل شوند و ۹۰درصد افراد هم درمان موثر بگیرند تا درصد ویروس در آن‌ها کاهش پیدا کند. اما این روند  به تدریج به ۹۵ درصد رسیده است.»
او تاکید می کند که بیماران به درمان دسترسی دارند و تامین داروهای اچ‌ آی‌ وی به صورت رایگان از طریق سازمان ملل تأمین می‌شود.
حاجی زاده ادامه می‌دهد: « تا پایان سال ٢٠٢٣ حدود ٣٠ میلیون و ٧٠٠ هزار نفر درمان ضد رتروویروسی  دریافت کرده اند از ابتدای اپیدمی تا کنون، حدود ۸۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مبتلا به اچ‌آی‌وی در جهان شناسایی شده‌اند که از این تعداد، ۴۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر فوت شده‌اند و ۳۹ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر با ویروس اچ‌آی‌وی  زندگی می‌کنند و تا سال ٢٠٢٣ حدود ٤٢٠ هزار نفر از بیماری های ناشی از ایدز جانشان را از دست داده اند.  در سال ٢٠٢٣ یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مبتلای جدید هستند.آمارها در ایران نیز تخمین می زند  که تا پایان سال ۱۴۰۳، ۴۴ هزار و ۱۰۵ نفر  با اچ‌آی‌وی زندگی می کنند. در ٦ ماه ابتدای سال ١٤٠٣ ۷۵۸ نفر مورد جدید  شناسایی شده اند و در سال گذشته، مرگ ٤٢٠ نفر  موارد شناسایی شده ثبت شده است. تا پایان  ۶ ماهه نخست امسال نیز ۱۹ هزار و ۶۵ نفر درمان رترو ویروسی دریافت کرده اند.  از ابتدای اپیدمی تا کنون ۴۸ هزار و ۱۷ نفر  در کشور شناسایی شده‌اند  و از ابتدای اپیدمی  تاکنون مرگ ۲۳هزار و ۲۵۷ نفر از افرادی که شناسایی شده اند، ثبت شده است. »
او می‌گوید که درصد انتقال به صورت تزریقی کاهش پیدا کرده و به ۱۰ درصد رسیده اما این درحالی است که ۶۰ درصد از این موارد ابتلا به دلیل روابط جنسی است و انتقال از مادر به کودک به صفر رسیده است.

کمبود آگاهی، یکی از موانع اصلی در پیشگیری از اچ آی وی

حاجی زاده همچنین برای حمایت و درمان این بیماران به اهمیت نگاه چندجانبه به درمان بیماران اشاره می‌کند و تأکید دارد که تنها نگاه پزشکی کافی نیست و باید به جنبه‌های روانشناسی و جامعه‌شناسی نیز توجه شود.او همچنین، مشکلات اجتماعی و انگ‌های مرتبط با این بیماری  به کسانی که با این ویروس زندگی می کنند، نیز مورد بحث قرار می‌دهد. « یکی از اولویت‌های اصلی در درمان اچ آی وی، شناسایی زودهنگام افراد مبتلا به ویروس HIV است. با راه‌اندازی مراکز مشاوره و انجام آزمایش‌های رایگان، داوطلبانه و محرمانه، افراد در معرض خطر می‌توانند به راحتی وضعیت خود را بررسی کنند. اما مشکلات اجتماعی و برچسب زدن از سوی دیگران سبب می‌شود تا افرادی را که با اچ آی وی زندگی می کنند، را یک هیولای ترسناک تصور کنند. .یکی از چالش‌های اصلی، نداشتن آگاهی  لازم جامعه  درباره روش‌های پیشگیری از ایدز است که نیاز به آموزش‌های بیشتر دارد. کمبود اطلاعات عمومی و آگاهی، هنوز یکی از موانع اصلی در پیشگیری از HIV و حمایت از افرادی که با بیماری اچ آی وی زندگی می کنند، است. به‌ویژه در مناطقی که هنوز نگرش‌های منفی و تبعیض‌آمیز نسبت به افرادی که با ویروس HIV زندگی می کنند، وجود دارد، ایجاد تغییرات اجتماعی و فرهنگی امری حیاتی است. این تغییرات می‌توانند شامل کاهش انگ و تبعیض‌های اجتماعی، تسهیل دسترسی به خدمات بهداشتی، و تشویق به رفتارهای پیشگیرانه و انجام  تست‌های مرتبط با اچ آی وی  باشد. و در آخر اینکه افرادی که با ویروس اچ آی وی زندگی می کنند یا افرادی که قصد نجات این گروه از افراد را دارند باید  آگاهی دقیق و درستی داشته باشند و از مراجع علمی در  رابطه با درمان و حمایت های لازم تحقیق کنند.»
خبر های مرتبط:روز جهانی ایدز

مشاهده در سایت های دیگر:شهروند آنلاین تامین داروهای اچ آی وی به صورت رایگان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا